Het Vechtdal

Steden en dorpen

Marienberg bevindt zich in het centrum van het Overijssels Vechtdal. De plaatsen Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle zijn goed bereikbaar. Groot pluspunt van camping de Pallegarste is dat de spoorlijn Zwolle-Emmen bijna door de achtertuin loopt. Vanaf station Marienberg bent u met de trein binnen een half uur in Zwolle of Emmen. 

Klepperstad Hardenberg kenmerkt zich door de vele activiteiten in het zomerseizoen. Ommen biedt gezellige terrasjes aan de oevers van rivier de Vecht. Het gezellige Dalfsen biedt met het gezellige centrum, monumentale panden en nauwe straatjes een leuke winkelmiddag. De moderne hanzestad Zwolle biedt alles voor een leuk dagje uit. De middeleeuwse binnenstad. terrassen, winkels, evenementen en festivals

Natuur

Voor de natuurliefhebber is het Vechtdal een heerlijk vakantiegebied. Vele uitkijkpunten geven goed zicht op de diverse natuurgebieden. Bosrijke gebieden worden afgewisseld met zandverstuivingen, heidegebieden en waterrijk natuurgebied.

Wandelen en fietsen

Voor de wandelaars en fietsers is het Vechtdal een must. Het aanbod van wandel- en fietsroutes is echt enorm. Het afwisselende landschap zorgt ervoor dat elke dag wel een leuke route gefietst kan worden. Dit kan via de diverse knooppuntenroutes, maar ook het volgen van een culinaire smaakroute is zeker de moeite waard. Voor de wandelaars is een uitgebreid wandelnetwerk beschikbaar, zodat voor ieder niveau een passende wandeling te vinden is. De OV wandeling Marienberg-Ommen-Dalfsen is voor campinggasten een echte aanrader.

Website Vechtdal Overijssel

Alle uitgebreide informatie over de verschillende dorpen en steden, fiets- en wandelroutes, activiteiten, musea en eten en drinken zijn te vinden op de site van Vechtdal Overijssel. Via onderstaande knop komt u rechtstreeks op deze website.