Lentebloesem

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 20:16

Het is één van mijn favoriete, zo niet mijn meest favoriete seizoen van het jaar. De periode waarin alles weer wat vriendelijker wordt en de echte kou met Koning Winter nu echt verdwenen is. In de zon en uit de wind kun je voorzichtig weer genieten van de warmte van het zonnetje. Het is ook de periode waarin je voorzichtig begint te denken aan een (hopelijk) mooie zomer met mooi weer, heerlijk lange avonden die gevuld worden met gezelligheid, drankjes en gezellig barbecueën en vakantietijd. De zomertijd is een paar weken geleden in gegaan en je merkt het al echt dat de avonden weer wat langer worden en er ook in de avonduren heerlijk gewandeld kan worden in het bos. En daar is het momenteel zo prachtig!

 

De lentebloesem zorgt er, in de laag tussen het gras en de hoge boomtoppen, voor dat het donker van de winter volledig verdreven wordt. Zo ook vandaag als ik een uurtje de tijd heb om het bos in te gaan na het brengen van mijn dochter bij de training en voor ik haar weer op kan halen. Heerlijk even mijn hoofd leegmaken en ook even het lichaam flink in beweging zetten. Het Eerder Achterbos (maar ook het bos in Beerze) leent zich hier uitstekend voor. Ik parkeer de auto op de parkeerplaats en ben op dit tijdstip de enige. Lopend langs mooie oude panden door het bos en over zandwegen. Een paar koeien kijken me aan en jonge paarden lopen ook weer buiten in de wei. Een roofvogel zweeft eindeloos door de lucht. Hij heeft de juiste thermiek gevonden en kan het heel lang volhouden zo. En dan dus die lentebloesem! Een witte, bijna lichtroze laag zie je overal op ooghoogte in het bos. En al is deze periode maar kort, ik geniet er met 100% van! 

 

Het is ook een heerlijke periode om bij ons in het chalet te komen genieten van de prachtige natuur! De camping is prachtig en heeft veel natuur. Vanaf de camping kunt u heerlijk fietsen en na een korte rit (op de fiets of in de auto) bent u in het bos bij Beerze, de Oldemeijer of zoals ik hierboven in het Eerder Achterbos bij Den Ham voor een heerlijke wandeling. Ontspan of ga met uw kinderen leuke dingen doen! Het kan allemaal. 

 

Liefs,

Anje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.